05.06.2011. / 20:48

Autor: Hina

Na Golanu 6 prosvjednika poginulo a 100 ranjeno

Šest osoba je poginulo, a stotinjak je ranjeno u izraelskoj pucnjavi na sirijske i na palestinske prosvjednike koji su u nedjelju pokušali prijeći crtu razgraničenja na Golanskoj visoravni pod izraelskom okupacijom, izvijestila je službena sirijska agencija SANA.

Šestero prosvjednika je ubijeno (Reuters)Šestero prosvjednika je ubijeno (Reuters)Šest osoba je poginulo, a stotinjak je ranjeno u izraelskoj pucnjavi na sirijske i na palestinske prosvjednike koji su u nedjelju pokušali prijeći crtu razgraničenja na Golanskoj visoravni pod izraelskom okupacijom, izvijestila je službena sirijska agencija SANA.

"Šest osoba je poginulo, a više od stotinu je ranjeno u napadima izraelskih vojnika na mlade prosvjednike blizu okupiranog Golana", ističe SANA. Ali Kanaan, liječnik u Kuneitri, predao je agenciji imena poginulih. Rekao je da su "pogođeni hitcima u glavu i u prsa".

Izraelski vojni glasnogovornik u Tel Avivu rekao je da su izraelski vojnici, još otprije u stanju visoke pripravnosti na potezu duž sirijske i libanonske granice, zbog mogućih pokušaja nasilnih palestinskih prijelaza na drugu stranu granice povodom obilježavanja 44. godišnjice Šestodnevnog rata, ispaljivali pucnjeve upozorenja te da nema informacija o smrtno stradalima.

Nekoliko sati prije današnjeg incidenta izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je kako je vojnim snagama naredio da djeluju suzdržano, ali odlučno kako bi spriječili pokušaj prijelaza granice silom.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 05.06.11. 23:00

Eto što se tiče poštivanja ljudskih prava u Izraelu! Kad imaš novaca i američki židovski lobi iza sebe, možeš raditi što hoćeš! Demonstracija sile na mladim ljudima koji još ne znaju što je glava a što rep i to vatrenim oružjem, "suzdržano". Kao da nisu mogli upotrijebiti barem gumene metke! Jadna je to demokracija koja puca po prosvjednicima!


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 05.06.11. 23:26

gdje je sada Nato,UN,EU,zasto se sada cuti,zasto se ne pokrene vojna akcija protiv Izraela,zbog krsenja ljudskih prava i ubijanja civala,od strane Izraelskih terorista,gdje je sada onaj mali gmizavac sarkozy,sta se ceka,a danas su te allianze,ponovo ubijale Libijsku sirotinju,haloooooo u cemu je problem????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika