07.06.2011. / 13:20

Autor: Hina

Pahor još bez odluke hoće li tražiti glasovanje o povjerenju

U Sloveniji se nastavljaju političke konzultacije vezane za poraz vlade na nedjeljnom referendumu, a premijer Pahor još nije odlučio hoće li od parlamenta tražiti glasovanje o povjerenju.

Borut PahorBorut PahorU Sloveniji se nastavljaju političke konzultacije vezane za poraz vlade na nedjeljnom referendumu, a premijer Pahor još nije odlučio hoće li od parlamenta tražiti glasovanje o povjerenju.

"To je premijerova osobna odluka", rekao je u utorak pred početak višesatnog Pahorova sastanka s parlamentarnim zastupnicima njegovih Socijalnih demokrata (SD) potpredsjednik stranke i ministar prometa u Pahorovoj vladi Patrick Vlačič, odgovarajući na pitanje hoće li Pahor provjeriti koliko potporu u parlamentu sadašnja koalicijska vlada uopće ima.

Nakon što su slovenski birači na nedjeljnom referendumu uvjerljivo odbili mirovinsku reformu, Pahor je najprije najavljivao da će od parlamenta možda tražiti glasovanje o povjerenju prilikom glasovanja o paketu mjera štednje koji je potreban zbog negativnih financijskih posljedica neprihvaćanja mirovinske reforme, ali je u ponedjeljak naveo da je moguće da će se rebalans državnog proračuna u parlamentu donijeti bez interventnog zakona s mjerama štednje.

Vlačič je u utorak novinarima potvrdio da Pahor u svojoj stranci ima potporu i da nema inicijativa da dade ostavku "koja ništa ne bi riješila".

Vlačič nije želio komentirati sve izraženija stajališta prisutna u javnosti kako bi rješenje za izlaz iz sadašnje političke situacije, budući da vladajuća koalicija nakon odlaska Demokratske stranke umirovljenika (DESUS)iz vlade nema većinu u parlamentu, bili prijevremeni izbori.

S druge strane predsjednik Slovenije, Danilo Türk smatra kako su kredibilitet i vjerodostojnost vlade nakon nedjeljnog referenduma ozbiljno poljuljani. Zbog toga smatra da bi trebalo napraviti ili temeljitu rekonstrukciju vlade ili raspisati prijevremene izbore. No, dodaje kako ni jedno od ta dva rješenja nije jednostavno.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika