07.06.2011. / 19:07

Autor: Hina

Ahmadinedžad: Nikakva ponuda neće zaustaviti nuklearni program

Nikakva ponuda svjetskih sila ne bi mogla uvjeriti Iran da odustane od obogaćivanja uranija, izjavio je u utorak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadNikakva ponuda svjetskih sila ne bi mogla uvjeriti Iran da odustane od obogaćivanja uranija, izjavio je u utorak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

"Slijedeći naredbe Amerike, Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) napisala je neke stvari u izvješću koje su protuzakonite i suprotne odredbama Agencije. Te stvari nemaju nikakvu pravnu valjanost i neće imati nikakva drugog učinka osim nanošenja štete ugledu IAEA", izjavio je Ahmadinedžad.

IAEA je, naime, priopćila da postoje novi dokazi o mogućoj vojnoj dimenziji iranskog nuklearnog programa, iako Teheran opetovano ponavlja da razvija nuklearni program u isključivo miroljubive, civilne svrhe.

Ahmadinedžad opovrgava da međunarodne sankcije teško pogađaju Iran. Umjesto toga poručuje da "Iran nastavlja svojim putem" te da će nastaviti "svoju" suradnju s IAEA.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika