08.06.2011. / 19:56

Autor: Nacional.hr

Kina gradi svoj prvi nosač zrakoplova

Tristometarsko plovilo izgrađuje se u luci Dalian i njegova rekonstrukcija bila je jedna od najvećih kineskih tajni

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZapovjednik kineskog generalskog zbora Narodne oslobodilačke vojske potvrdio je da Kina gradi svoj prvi nosač zrakoplova, izvještava BBC.

General Chen Bingde odbio je odati podatak kada će remontirani sovjetski nosač zrakoplova Varjag biti gotov. Brod je konstruiran u kasnim 80-im godinama prošlog stoljeća u Ukrajini. Izgradnja nikad nije završena jer se je raspao Sovjetski savez i nosač je godinama stajao u hrđi u brodogradilištu. Od Ukrajine kupila ga je jedna kineska tvrtka.

Tristometarsko plovilo izgrađuje se u luci Dalian i njegova rekonstrukcija bila je jedna od najvećih kineskih tajni. Nagađa se kako će vojni brod biti gotov do kraja ove godine. Dužnosnik generalskog zbora izjavio je kako nosač neće biti prijetnja ostalim nacijama.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 08.06.11. 21:03

he he he, Ameri lagano pune gaće, nedavno najnoviji zrakoplov a sada brodić...;))


registracija
12/12/10

Klarens, 09.06.11. 00:24

TAJNA???
U doba
SATELITA ???


registracija
9/4/10

imela, 09.06.11. 09:51

Jos malo pa ce i u Kini poceti , studenti na ulicama , radnici na ulicama , politicke paritje , jalova demokracija , pobunjenici na sjeveru , jug koji se odcjepljuje, centar koji hocevise prava , zapad koji hoce federaciju... itd..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika