09.06.2011. / 16:30

Autor: Hina

Rim daje 400 milijuna eura libijskim pobunjenicima, a oni traže 3 milijarde

Italija će dati libijskim pobunjenicima povoljan kredit do 400 milijuna eura u gotovini i u gorivu, a kao jamstvo poslužit će zamrznuta imovina libijskog režima, izjavio je u četvrtak talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini.

Libijskim pobunjenicima nedostaje financijskih sredstavaLibijskim pobunjenicima nedostaje financijskih sredstavaItalija će dati libijskim pobunjenicima povoljan kredit do 400 milijuna eura u gotovini i u gorivu, a kao jamstvo poslužit će zamrznuta imovina libijskog režima, izjavio je u četvrtak talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini.

"Italija je predana tome da odobri jedan novčani iznos, oko 300 do 400 milijuna eura u gotovini i gorivu, oko 150 milijuna eura u gorivu, kroz povoljni kredit, a jamstvo je zamrznuta imovina", rekao je Frattini za Reuters.

"Mi smo zamrznuli oko osam milijardi dolara libijske imovine samo u Italiji, a to je imovina koja ne pripada libijskom režimu, to je ...za libijski narod", kazao je.

Frattini je govorio na sastanku zapadnih i arapskih zemalja održanom u svrhu pružanja potpore pobunjenicima protiv režima Moamera Gadafija i pripreme za post-Gadafijevu vladu.

No, libijski pobunjenici kažu kako trebaju tri milijarde dolara za hranu i za plaće za sljedeća četiri mjeseca, rekao je bivši libijski ministar vanjskih poslova koji je prešao pobunjenicima.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 09.06.11. 16:37

Kaj je ovo? Kontrarevolucija. Što ćemo reći kad se bude događala nama?


registracija
4/6/11

VladSerbia, 10.06.11. 05:53

Italijani daju kredit zemlji bogatoj naftom kredit u gorivu? Neverovatno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika