10.06.2011. / 13:46

Autor: Hina

Swoboda pozdravlja zeleno svjetlo EK za Hrvatsku

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda u petak je pozdravio načelnu suglasnost Europske Komisije za pristupanje Hrvatske Europskoj Uniji, nakon što je povjerenica za pravosuđe Viviane Reding prije sastanka Ministarskog vijeća kazala da EK daje zeleno svjetlo hrvatskom pristupanju, javlja APA.

Hannes SwobodaHannes SwobodaIzvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda u petak je pozdravio načelnu suglasnost Europske Komisije za pristupanje Hrvatske Europskoj Uniji, nakon što je povjerenica za pravosuđe Viviane Reding prije sastanka Ministarskog vijeća kazala da EK daje zeleno svjetlo hrvatskom pristupanju, javlja APA.

Europska komisija danas će dostaviti Vijeću EU-a nacrte pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja (Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe i Ostala pitanja) u pregovorima s Hrvatskom, čime Komisija završava svoj dio posla i prepušta zemljama članicama da donesu konačnu odluku o zatvaranju tih poglavlja i zaključenju pregovora, koja se može očekivati u nekoliko sljedećih dana. Službenu objavu o tome dati će povjerenik za proširenje Štefan Fuele na konferenciji za javnost koja počinje u podne.

Swoboda je u izjavi, koju prenosi APA, istaknuo kako je "pritisak izvršen na hrvatsku vladu glede provedbe reformi posebno djelovao na području suzbijanja korupcije".

"Prilikom svojih različitih posjeta imao sam prilike uvjeriti se u enormne napore Hrvatske da provede reforme. A sada će biti potrebno paziti na konzekventno provođenje donesenih zakona", rekao je Swoboda.

Hrvatska je važan gospodarski i turistički partner Austrije i stoga će pristup Hrvatske koristiti i mnogim Austrijancima, zaključno je rekao Swoboda za austrijsku agenciju.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 10.06.11. 18:25

tko njego što pita pijanu budalu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika