11.06.2011. / 20:08

Autor: Hina

Somalska policija ubila istaknutog pripadnika Al Kaide

"Potvrdili smo da ga je ovoga tjedna ubila naša policija na nadzornoj točci", rekao je agenciji Reuters u Mogadišu Halima Aden, viši časnik službi nacionalne sigurnosti

IlustracijaIlustracijaSomalska policija je u subotu objavila da je Fazul Abdulah Muhamed, jedan od najtraženijih operativaca Al Kaide u Africi, ubijen u somalskoj prijestolnici ranije ovoga tjedna.

"Potvrdili smo da ga je ovoga tjedna ubila naša policija na nadzornoj točci", rekao je agenciji Reuters u Mogadišu Halima Aden, viši časnik službi nacionalne sigurnosti "On je imao krivotvorenu južnoafričku putovnicu i, naravno, druge dokumente. Nakon iscrpne istrage potvrdili smo da je to on i potom zakopali njegovo tijelo", rekao je Aden.

Fazul Abdul Muhamed je osumnjičen da je igrao ključnu ulogu u bombaškim napadima na veleposlanstva SAD-a u Nairobiju i Dar Es Salamu u Africi 1998. godine u kojima je poginulo 224-ro ljudi. Vjeruje se da je 2002. preuzeo vođenje operacija Al Kaide u istočnoj Africi. Jedan izvor je agenciji AFP rekao da se incident u kojem je ubijen Fazul Abdul Muhamed dogodio u dva sata u noći na srijedu sjeverozapadno od Mogadiša.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika