13.06.2011. / 18:30

Autor: Nacional.hr

Njemačka priznala libijsko Prijelazno nacionalno vijeće kao legitimnu vladu

Trosatnom posjetu i razgovorima u Benghaziju prisustvovao je i njemački ministar ekonomske suradnje i razvoja, Dirk Niebel, koji je kazao kako će Berlin raditi na razvojnim projektima u Libiji koji se tiču sustava opskrbe vodom i električnom energijom

Guido  Westerwelle (Wikipedia)Guido Westerwelle (Wikipedia)Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle izjavio je u libijskom Benghaziju kako je Njemačka prepoznala Prijelazno nacionalno vijeće kao 'legitimnog predstavnika libijskog naroda', izvještava BBC.

"Mi želimo slobodnu Libiju, mirnu i demokratsku, bez Gadafija", dodao je ministar stojeći uz bok ministra vanjskih poslova Ali Isavija, napominjući kako je Njemačka bila jedna od prvih vlada koja je rekla kako Gadafi mora otići. "Njegova imovina mora biti odblokirana i upotrijebljena u izgradnji nove Libije, čija bogatstva su i bogatstva libijskog naroda", završio je ministar. Westerwelleove izjave popraćene su pljeskom i odobravanjem okupljenih. Trosatnom posjetu i razgovorima u Benghaziju prisustvovao je i njemački ministar ekonomske suradnje i razvoja, Dirk Niebel, koji je kazao kako će Berlin raditi na razvojnim projektima u Libiji koji se tiču sustava opskrbe vodom i električnom energijom.

Njemačka je žestoko kritizirana jer nije htjela dati svoj glas za početak međunarodne vojne akcije u Libiji, već je ostala suzdržana. Sve je veći broj zemalja koje su priznale libijsko Prijelazno nacionalno vijeće kao legitimnu vladu. U međuvremenu Gadafijevi mediji izvještavaju kako je odbijen pobunjenička protuofenziva na grad Zaviju, udaljenu samo 30 kilometara od Tripolija. To su potvrdili i pobunjenički izvori naglašavajući kako se borbe nastavljaju.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika