13.06.2011. / 20:29

Autor: Hina

U Turskoj 7.000 sirijskih izbjeglica

Priliv izbjeglica se u posljednja 24 sata intenzivirao pa ih se sada u izbjegličkim logorima u Turskoj nalazi točno 6.817

ArhivaArhivaSkoro 7.000 Sirijaca, izbjeglih pred sukobima i represijom u njihovoj zemlji, nalazi se u izbjegličkim logorima na jugu Turske, izvijestila je u ponedjeljak novinska agencija Anadolija.

Priliv izbjeglica se u posljednja 24 sata intenzivirao pa ih se sada u izbjegličkim logorima u Turskoj nalazi točno 6.817.

Od početka prošlog tjedna svaki je dan nekoliko stotina Sirijaca stizalo u tursku pograničnu provinciju Hatay, bježeći pred nasiljem snaga sigurnosti sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Izbjegličke logore podigao je turski Crveni polumjesec. Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je poručio da njegova zemlja neće zatvarati vrata sirijskim izbjeglicama. U izbjegličkim je logorima uspostavljena i poljska bolnica.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika