15.06.2011. / 08:56

Autor: Hina

'Slovenija treba ljude s vizijom, a ne rušitelje'

Slovenski eurozastupnik Jelko Kacin, u vrijeme osamostaljenja ministar za informiranje, izjavio je nakon prijama kod Tuerka da Slovenija danas treba ljude s vizijom, a ne ljude koji prečicom žele prisvojiti vlast rušenjem drugih

Jelko KacinJelko KacinU suočavanju sa današnjim teškoćama Slovenija bi se morala inspirirati vrijednostima iz vremena osamostaljivanja, izjavio je u utorak slovenski predsjednik Danilo Tuerk prilikom prijema pedesetak najistaknutijih političkih i javnih ličnosti, pred skorašnji praznik državnosti i proslavu 20. obljetnice proglašenja samostalne države.

"Povezuju nas zajedničke vrijednosti iz vremena osamostaljenja. Danas se mogu čuti kritični tonovi i pesimizam, a u suočavanju s teškoćama moramo se napajati istim vrijednostima koje su nas vodile o osamostaljenje", rekao je Tuerk uzvanicima na prijamu, dodajući da su u korijenima stvaranja samostalne države bili i pokreti za ljudska prava koji su se pojavili osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Tuerk je uz to dodao da se Slovenija prije dvadeset godina izborila za samostalnost i da joj nezavisnost "nije pala u naručje kao zrela kruška".

Prijam kod predsjednika države bojkotirali su Alojz Peterle, u vrijeme osamostaljenja predsjednik vlade, te Igor Bavčar, Dimitrij Rupel i Janez Janša, ministri unutarnjih i vanjskih poslova, te obrane u tadašnjem Peterleovom kabinetu, javili su slovenski mediji.

Janša je predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS), najjače oporbene stranke u sadašnjem sazivu parlamenta i čelnik oporbenog desnog centra koji se zauzima za prijevremene izbore.

Slovenski eurozastupnik Jelko Kacin, u vrijeme osamostaljenja ministar za informiranje, izjavio je nakon prijama kod Tuerka da Slovenija danas treba ljude s vizijom, a ne ljude koji prečicom žele prisvojiti vlast rušenjem drugih, javili su slovenski mediji. Kacin je član Liberalno-demokratske stranke koja sudjeluje u koaliciji lijevog centra koju vodi premijer Borut Pahor.

Osvrćući se na postignuća Slovenije, Kacin je rekao da je ona cijelo desetljeće "ispred država nekadašnje Jugoslavije" glede na to da je prva ušla u Europsku uniju i da je to postiogla upravo zahvaljujući pametnim odlukama prilikom osamostaljenja, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika