16.06.2011. / 08:27

Autor: Hina , Nacional.hr

Grčki premijer Papanderou najavio rekonstrukciju vlade

Pod pritiskom vjerovnika zemlje, Papandreou je pokušao postići dogovor s oporbom o donošenju višegodišnjeg proračunskog plana, nužnog za osiguravanje nove financijske pomoći Europske unije i MMF-a

Grčki premijer George Papandreou najavio je da će u četvrtak provesti rekonstrukciju vlade i zatražiti glasovanje o povjerenju u parlamentu, nakon masovnih prosvjeda u Ateni protiv predloženih mjera proračunske štednje održanih u srijedu.

"Sutra ću formirati novu vladu i odmah nakon toga zatražiti glasovanje o povjerenju u parlamentu", rekao je socijalistički premijer u kratkoj izjavi za televiziju.

Napomenuo je da pregovori s konzervativnom oporbom o formiranju vlade nacionalnog jedinstva nisu uspjeli.

Pod pritiskom vjerovnika zemlje, Papandreou je pokušao postići dogovor s oporbom o donošenju višegodišnjeg proračunskog plana, nužnog za osiguravanje nove financijske pomoći Europske unije i MMF-a.

"Ja sam konstantno nudio suradnju" glavnoj oporbenoj stranci Nove demokracije, rekao je Papandreu.

"Nastaviti ću istim putem. To je put dužnosti, zajedno s parlamentarnom skupinom PASOK-a i grčkim narodom", dodao je.

Tisuće ljudi prosvjedovalo je u srijedu u središtu Atene zbog predloženih mjere štednje, posebice zbog viših poreza i masovne privatizacije.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika