16.06.2011. / 08:29

Autor: Hina , Nacional.hr

Proslavljeni nogometaš Giuseppe Signori pušten iz kućnog pritvora

Signori se sumnjiči da je šef kladiteljske mafije koja je namještala rezultate utakmica druge i treće lige, te drogirala igrače kako bi na internetskim kladionicama na Dalekom istoku stjecala financijsku dobit

ArhivaArhivaBivši kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Lazia Giuseppe Signori pušten je na slobodu iz kućnog pritvora u kojem se nalazio posljednjih 13 dana pod optužbom za namještanje utakmica.

Signori se sumnjiči da je šef kladiteljske mafije koja je namještala rezultate utakmica druge i treće lige, te drogirala igrače kako bi na internetskim kladionicama na Dalekom istoku stjecala financijsku dobit.

Pod istragom se nalazi još 28 osoba među kojima i veliki broj aktivnih i poznatih nogometaša, a kao jedan od njegovih suradnika spominje se još jedan bivši talijanski reprezentativac Cristiano Doni. Policijska operacija je trajala šest mjeseci, a vođena je u Cremoni, međutim nalozi za privođenje izdani su i u Rimu, Torinu, Napulju, Bologni, Anconi i Ferrari.

Signori je sredinom 90-tih godina bio kapetan Lazia, a tri sezone je bio najbolji strijelac Serie A. Igrao je i za Piacenzu, Trento, Foggiu, Sampdoriju, Bolognu, grčki Iraklis i mađarski Sopron. Za talijansku reprezentacije je upisao 45 nastupa i zabio 19 golova, a bio je član "Azzurra" koji su na SP-u 1994. godine u finalu izgubili od Brazila.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika