17.06.2011. / 08:45

Autor: Hina

Bivši pripadnik HVO-a osuđen za ratni zločin nad bošnjačkim civilima

Muškarcima je zapovjeđeno da se postroje te su izvođeni iz stroja i pucnjima iz automatskog naoružanja iz neposredne blizine, njih sedam je ubijeno

IlustracijaIlustracijaNakon što je prihvatio sporazum s Državnim odvjetništvom BiH o priznanju krivnje, Sud BiH u četvrtak je u Sarajevu osudio bivšeg pripadnika postrojbe za posebne namjene Hrvatskoga vijeća obrane Zdravka Mihaljevića na šest godina zatvora zbog zločina počinjenih kod Kiseljaka nad bošnjačkim civilima tijekom rata 1993.

“Imajući u vidu da se optuženi dragovoljno prijavio i priznao sudjelovanje u zločinu, kao i da se obvezao da će surađivati s Državnim odvjetništvom na rasvjetljavanju svih događaja na području Kiseljaka, te iskazao svoje kajanje, smatram da će visina kazne u ovom slučaju postići svoju svrhu”, rekla je pri objašnjenju presude predsjedavajuća Sudskog vijeća Suda BiH Azra Miletić.

U presudi se navodi da je Mihaljević 12. lipnja 1993. zajedno s drugim pripadnicima HVO-a i postrojbe za posebne namjene Maturice sudjelovao u pješačkom napadu na mjesto Tulice kod Kiseljaka gdje je ubio jednoga zarobljenika a skupinu od više od 30 muškaraca, znajući da će neki od njih biti ubijeni, sproveo u blizinu mjesnog groblja u Tulici. Muškarcima je zapovjeđeno da se postroje te su izvođeni iz stroja i pucnjima iz automatskog naoružanja iz neposredne blizine, njih sedam je ubijeno.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika