19.06.2011. / 20:48

Autor: Nacional.hr

Marijana Petir

Homofob desetljeća: 'Tko štiti moja prava i prava većine u Hrvatskoj?'

"Pitanje seksualnosti je pitanje intime. Oni koji imaju potrebu javno obznanjivati s kim spavaju, imaju nedostatak kućnog odgoja i samopoštovanja", smatra Petir

Marijana PetirMarijana PetirNakon što je na Zagreb Prideu proglašena Homofobom desetljeća, u ne baš lakoj konkurenciji sa pjevačem Jacquesom Houdekom i Vlatkom Markovićem, Marijana Petir osjetila se prozvanom. Čak smatra da su pripadnici homoseksualne zajednice na taj način njoj uputili govor mržnje.

Naime, iako smatra da svatko ima pravo na svoje mišljenje, zabrinuta je jer smatra da gay pride etiketira većinu Hrvata koji dijele drugačiji sustav vrijednosti.

"Pitanje seksualnosti je pitanje intime. Oni koji imaju potrebu javno obznanjivati s kim spavaju, imaju nedostatak kućnog odgoja i samopoštovanja", smatra Petir.

U razgovoru za Večernji list, Marijana Petir istaknula je kako su ju proglasili homofobom jer brani obitelj, brak između muškarca i žene, protivi se pobačaju i nosi križ oko vrata.

"Čudim se što nisu sve Hrvate i katolike proglasili homofobima", dodaje Marijana Petir.

Ističe kako se sama homoseksualnost protivi naravnom zakonu, ali da treba izbjegavati svaki znak nepravedne diskriminacije.

"Ja ih nikad nisam uvrijedila i stoga sam stvarno iznenađena količinom mržnje koju oni manifestiraju prema meni. Tko štiti moja prava i prava većine građana u ovoj državi", pita se Marijana Petir.

Vezane vijesti

Smanji li vlada proračun za poljoprivredu to je kraj hrvatskog sela

Smanji li vlada proračun za poljoprivredu to je kraj hrvatskog sela

Potpredsjednica HSS-a Marijana Petir i predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin danas su u Sisku upozorili da će, ostvari li Vlada najave o… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 19.06.11. 20:58

Homoseksualci nepoštivanjem i netolerancijom prema većini misle doći do poštovanja.

Poštovanje koje se stekne na policijskim pendrecima traje dok traje i pendrek.

Tko je uspostavio normu i tko je kvalificiran da nekoga proglasi ovim ili onim i to javno obznani.


registracija
1/3/11

Laudate, 19.06.11. 21:06

Homoseksualne udruge su igrači na sve ili ništa ili previše vjeruju u inozemne sponzore.

Sa ovako nasilničkim nastupom i provociranjem javnog mnijenja navući će na sebe revolot i zaziranje; suprotno od željenog razumijevanja i solidarnosti.


registracija
13/9/08

annex, 19.06.11. 21:32

Eto, to je dokaz da danas vlast može imati svatko. Kad ova intelektualno ne baš previše darovita žena sa izrazito konzervativnim i ruralnim stavovima, da ne kažem primitivnim, može obnašati zakonodavnu vlast u Hrvatskoj, političar može kod nas biti zaista svatko. Niste Vi Petir jedina koja vjerujete u Boga, nisite Vi jedina koja vjeruje u obitelj, i na žalost nisite Vi jedina koja podržava kamenovanje onih koji misle drugačije. Za Vas je jasno seksualnost tajna nad tajnama, što nije niti čudo, vjerojatno se uzrok krije u abnormalno patrijahalnom i konzervativnom odgoju, no to je Vaše pravo, ali Vaše pravo nije da stajete uz bok gomili dalmatinskih primitivaca koji kamenuju sve koji misle i čine drukčije. Možda gospođo Petir niste probali voditi ljubav sa ženom. Tko zna, možda bi Vam se svidjelo, no to nikada nećete znati jer su Vas uvjerili da je dobar Katolik jedino onaj koji oko vrata stavi križ, a ono što ste radili u saboru, ono za čim ste se zalagali, ono što Vam je omogučilo da se popnete uopće politički na ovo mjesto gdje ste sada, gazeći zasigurno po tuđim leševima, nije sigurno niti moralno, a niti katolički. Vi ste na žalost provincijalka na opasnom položaju. No ničije nive vječno, pa će i Vas smjestiti u ropotarnicu povijesti, i zasigurno Vas se neće sječati baš nitko. A da, što se tiče zaštite Vaših prava, znate i sami da vam ih štiti zakonom i van zakona Vaš prijatelj Friščić, Kosor. Karamarko i svi koje koristite institucionalno i vaninstitucionalno za ostvarenja svojih prava i naravno prava svoje obitelji. Jer, ne zaboravimo Vi ste Katolik, i to veći od nas, veći i od Benedikta.


registracija
26/1/08

Rampa, 19.06.11. 23:53

Laudate, jel se tvoje mišljenje odnosi samo na ove danas homoseksualce na paradi ili ono vrijedi i za homoseksualce u svećeničkim haljama, kojih je popriličan broj u katoličkoj Crkvi??

Čak bi se usudio reći i proporcionalno veći broj nego ovih danas na paradi!!

Daj me malo prosvijetli svojim katoličkim komentarom!


registracija
1/3/11

Laudate, 20.06.11. 00:15

@ Rampa
odnosi se na sve koji svojim ponašanjem izazivaju javnu sablazan.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika