20.06.2011. / 16:55

Autor: Totalsport

Južnokorejski vojnici pucali na civilni zrakoplov misleći da je vojni iz S. Koreje

Vojni glasnogovornik se ispričao za incident i izjavio kako su to bili samo pucnjevi upozorenja, kako je avion bio izvan dometa i neoštećen

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaJužnokorejska vojska ispričala se za pucanje svojih vojnika na civilni zrakoplov Asiana Airlinesa s 119 putnika i posadom, izvještava CNN.

Vojnici na otoku Gjodong, blizu granice sa Sjevernom Korejom, zamijenili su civilni avion za sjevernokorejski vojni zrakoplov i ispalili 100 hitaca iz pušaka K-2. Nakon toga prijavili su događaj. Vojni glasnogovornik se ispričao za incident i izjavio kako su to bili samo pucnjevi upozorenja, kako je avion bio izvan dometa i neoštećen. Avion je sletio u međunarodnu zračnu luku Incheon zapadno od Seula, putnici i posada nisu bili svijesni da se na njih pucalo. Vojnici neće biti ukoreni.

Iz zrakoplovne tvrtke Asiana Airlines iz Kengdua u Kini izjavili su kako je zrakoplov letio na regularnoj ruti prema komandama iz tornja kontrole leta. Tvrtka je potvrdila kako su na istoj ruti 20 minuta prije incidenta prošla dva zrakoplova. Postavlja se pitanje zašto su vojnici pucali baš na ovaj zrakoplov.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika