24.06.2011. / 07:35

Autor: Hina

Na udaru: Napadnuta stranica NATO-a na internetu

Internetska stranica koja objavljuje službena priopćenja NATO-a, ali koja ne sadrži "osjetljive informacije", vjerojatno je bila žrtvom informatičkog napada, objavio je u četvrtak Savez, koji je borbu protiv informatičkih napada proglasio jednim od svojih prioriteta.

NATO-va stranica našla se na udaru hakeraNATO-va stranica našla se na udaru hakeraInternetska stranica koja objavljuje službena priopćenja NATO-a, ali koja ne sadrži "osjetljive informacije", vjerojatno je bila žrtvom informatičkog napada, objavio je u četvrtak Savez, koji je borbu protiv informatičkih napada proglasio jednim od svojih prioriteta.

"Policijske službe zadužene za informatičke zločine izvijestile su NATO da je jedna od stranica Saveza napadnuta, a tu stranicu održava jedna vanjska tvrtka", stoji u priopćenju Saveza.

Napadnuta stranica "e-bookshop" NATO-a, "je namijenjena javnosti" i omogućava pristup priopćenjima i sličnim objavama Saveza. U priopćenju se ističe da se na stranici "ne nalaze tajni i povjerljivi dokumenti".

Pristup stranici "je blokiran a pretplatnici su obaviješteni".

Novi "strateški koncept" NATO-a, odobren u studenome prošle godine, poziva na obranu od informatičkih napada a ta se borba smatra prioritetnom.

Stručnjak NATO-a Luc Dandurand je 7. lipnja na konferenciji u Tallinnu kazao da Savez želi pojačati to područje obrane stvarajući "crvenu cyber skupinu" koja bi trebala pridonijeti razvoju obrane od informatičkih napada.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika