27.06.2011. / 11:05

Autor: Hina

Iran spreman za neprijateljski napad

Iranska revolucionarna garda počela je u ponedjeljak desetodnevnu raketnu vježbu "kako bi očuvala spremnost na neprijateljske udare", što je formulacija koja znači spremnost na udare Sjedinjenih Država i Izraela koji takvom prijetnjom žele spriječiti službeni Teheran da razvije nuklearno oružje.

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranska revolucionarna garda počela je u ponedjeljak desetodnevnu raketnu vježbu "kako bi očuvala spremnost na neprijateljske udare", što je formulacija koja znači spremnost na udare Sjedinjenih Država i Izraela koji takvom prijetnjom žele spriječiti službeni Teheran da razvije nuklearno oružje.

"U vojnoj vježbi nazvanoj 'Veliki prorok 6' testirat će se rakete kratkoga, srednjeg i dugog dometa", prenosi dnevnik Šark riječi zapovjednika Amira Alija Hadžizadeha, vođe zračne postrojbe tih iranskih elitnih snaga.

Iran je zbog svojih nuklearnih aktivnosti u stalnome sukobu sa Zapadom. Teheran redovito objavljuje napredak svojih vojnih kapaciteta i tako pokazuje spremnost za izraelski ili američki napad.

Iran tvrdi da ne razvija nuklearno oružje, ali da posjeduje cijeli niz projektila, s dometom i do Izraela i američkih baza na Bliskome istoku.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika