28.06.2011. / 07:27

Autor: Hina

Golobič: Pahorova arogancija otvara vrata desnici

Sadašnji scenarij kojim Pahor iako uz vrlo malu potporu u parlamentu i u javnosti ostaje predsjednik manjinske vlade "širom otvara vrata desnici" u čemu stranka Zares, kako navodi Golobič, ne želi sudjelovati bez obzira radi li se to "svjesno ili nesvjesno

Predsjednik stranke Zares koja se u ponedjeljak i službeno povukla iz slovenske vladajuće koalicije optužio je premijera Boruta Pahora za "aroganciju", te naveo da njegovo ponašanje otvara vrata za pobjedu desnice i bivšeg premijera Janeza Janše na sljedećim izborima, što Zares želi izbjeći.

Predsjednik stranke Zares i donedavni ministar za znanost i visoko školstvo Gregor Golobič u svom je pismu Pahoru i predsjednici Liberalnih demokrata (LDS) Katarini Kresal obrazložio razloge povlačenja iz vlade, te među ostalim kao posve pogrešno ocijenio Pahorovo odbijanje "temeljite rekonstrukcije" vlade s novim premijerom, kako je to ranije predlagao Zares.

"Odbijanje našeg prijedloga da se vlada rekonstruira, a Socijalni demokrati (SD) i Pahor predlože novog mandatara vlade bilo je kratkovidno", naveo je u svom otvorenom pismu koje je objavljeno u ponedjeljak Golobič.

Sadašnji scenarij kojim Pahor iako uz vrlo malu potporu u parlamentu i u javnosti ostaje predsjednik manjinske vlade "širom otvara vrata desnici" u čemu stranka Zares, kako navodi Golobič, ne želi sudjelovati bez obzira radi li se to "svjesno ili nesvjesno".

Pahor je prijedlog Zaresa o imenovanju novog premijera lijeve tehničke vlade odbio, rekavši da bi to bila i prevara birača, te da bi pad sadašnje vlade uzrokovao političku krizu u državi.

Golobič je u pismu Pahoru i Katarini Kresal oštro ustvrdio da su takve tvrdnje izraz "arogancije" jer zapravo znače da iz kruga ljevice nitko drugi osim Pahora nije sposoban voditi vladu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika