28.06.2011. / 17:16

Autor: Totalsport

Blanka na Athletissimi protiv Čičerove i Green

Dvostrukoj svjetskoj prvakinji Blanki Vlašić, koja će pokušati jubilarni 100. put na jednom natjecanju skočiti iznad dva metra, trebala bi se suprotstaviti aktualna svjetska doprvakinja, Ruskinja Ana Čičerova, zatim srebrna s lanjskog Europskog prvenstva, Šveđanka Emma Green Tregaro, pa još dvije vrlo dobre Ruskinje, Irina Gordjejeva (osobni rekord 2.02 m) i Svjetlana Školina, Ukrajinka Vita Stjopina, Francuskinja Melanie Melfort

Blanka VlašićBlanka VlašićŠvicarska Lausannea u četvrtak će biti domaćin sedmog ovogodišnjeg mitinga atletska Dijamantne lige, četvrtog na kojem će na programu biti i ženski skok u vis. Dakako, s Blankom Vlašić kao glavnom zvijezdom.

Prema preliminarnoj startnoj listi koju su objavili organizatori popularne Athletissime, čini se da bismo u Lausannei mogli vidjeti najjače natjecanje ove godine u skoku u vis. Dvostrukoj svjetskoj prvakinji Blanki Vlašić, koja će pokušati jubilarni 100. put na jednom natjecanju skočiti iznad dva metra, trebala bi se suprotstaviti aktualna svjetska doprvakinja, Ruskinja Ana Čičerova, zatim srebrna s lanjskog Europskog prvenstva, Šveđanka Emma Green Tregaro, pa još dvije vrlo dobre Ruskinje, Irina Gordjejeva (osobni rekord 2.02 m) i Svjetlana Školina, Ukrajinka Vita Stjopina, Francuskinja Melanie Melfort.

Blanka je, podsjetimo, pobijedila na mitinzima Dijamantne lige u Šangaju i Rimu, dok je u New Yorku bila druga. U Lausanneu dolazi nakon što je u Splitu prvi put ove sezone letjela iznad dva metra (2.00) i najavila povratak rezultatima na kakve nas je navikla posljednjih godina.

Dodajmo da bi se na 100 metara trebali ogledati bivši svjetski rekorder, Jamajčanin Asafa Powell i najbrži bijelac u povijesti, Francuz Christoph Lemaitre, dok će se na 800 metara, drugi put nakon stanke zbog ozljede, predstaviti najbolji svjetski atletičar u 2010. godini David Rudisha.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika