29.06.2011. / 14:00

Autor: Nacional.hr

Znanstvenik uvjeren - Shakespeare je pušio marihuanu

Thackery je 2001. u ostatcima stare lule pronađene u Shakespeareovom vrtu pronašao uzorke marihuane i uvjeren je da je riječ baš o Shakespeareovoj luli. Povijesne činjenice donekle idu u prilog ovoj teoriji jer je u Shakespeareovo doba u Engleskoj marihuana uzgajana zbog toga što se koristila za proizvodnju tekstila i užadi

William ShakespeareWilliam ShakespeareJedan južnoafrički antropolog je nedavno postavio neobičan zahtjev, zatražio je da se otvori Shakespeareov grob kako bi se utvrdilo da li je poznati pisac pušio marihuanu kada je pisao svoja slavna djela, prenosi Aol.

Francis Thackery, ravnatelj Instituta za ljudsku evoluciju na Sveučilištu Witwatersrand u Johannesburgu tvrdi da je Shakespeare bio konzument marihuane. Thackery je 2001. u ostatcima stare lule pronađene u Shakespeareovom vrtu pronašao uzorke marihuane i uvjeren je da je riječ baš o Shakespeareovoj luli. Povijesne činjenice donekle idu u prilog ovoj teoriji jer je u Shakespeareovo doba u Engleskoj marihuana uzgajana zbog toga što se koristila za proizvodnju tekstila i užadi. Thackeryjeva namjera je bila da se nakon otvaranja groba napravi analiza vlasi iz Shakespeareovog groba kako bi se utvrdilo da li u njima ima tragova konzumiranja marihuane.

Ipak, Thackeryu na putu stoji velika prijetnja, protiv koje je nemoćan i ne usudi joj se suprotstaviti. Na kamenu koji pokriva Shakespeareov grob je uklesana kletva kojm se proklinje svatko tko se usudi taknuti oskvrnuti ovaj grob, što je ovog znanastvenika ipak odvratilo od pokušaja da razriješi ovu misteriju.

Vezane vijesti

Početak kraja rata protiv marihuane?

Početak kraja rata protiv marihuane?

Suradnik u neprofitnoj ustanovi Independent Institute Anthony Gregory piše za Huffington Post o apsurdnom američkom ratu protiv lakih droga koji se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika