30.06.2011. / 12:47

Autor: Martina Čizmić

Murdoch se riješio rupe bez dna: MySpace prodan za 35 milijuna dolara

U Specific Media nisu bili raspoloženi za izlaganje svog viđenja oporavka MySpacea. Tek su u kratkom priopćenju za javnost naveli kako je udio u vlasništvu MySpacea kupio i poznati pjevač Justin Timberlake, koji će sudjelovati i u upravljanju tvrtkom

Timberlake je kupio udio u MySpaceuTimberlake je kupio udio u MySpaceuNekad obećavajuću web stranicu koja je bila jedan od začetnika društvenih mreža, MySpace, već dulje napuštaju korisnici, a njena vrijednost pada iz dana u dan. Stoga nije iznenadilo kada je News Corporation poznatog medijskog tajkuna Roberta Murdocha odlučila prodati MySpace.

Odluku o prodaji MySpacea Murdoch je donio prošle zime, a prva cijena bila je 100 milijuna dolara. No, unatoč velikom interesu, medijski tajkun očito nije uspio naći kupca koji bi toliko bio spreman i platiti. Spominjali su se različiti privatni fondovi, čak i internetska tvrtka iz Kine, no objavljeno je kako je MySpace prodan oglašivačkoj mreži Specific Media za 35 milijuna dolara. Iako uvjeti prodaje nisu objavljeni, iz News Corporationa poručili su kako će zadržati manjinski udio u tvrtki.

U Specific Media nisu bili raspoloženi za izlaganje svog viđenja oporavka MySpacea. Tek su u kratkom priopćenju za javnost naveli kako je udio u vlasništvu MySpacea kupio i poznati pjevač Justin Timberlake, koji će sudjelovati i u upravljanju tvrtkom.

Podsjetimo, kada je prije šest godina MySpace bio na vrhuncu, Murdoch ga je kupio za impresivnih 580 milijuna dolara. No, onda se pojavio Facebook i Twitter i MySpace je pao u drugi plan.

Proljetos su objavljeni podaci prema kojima je samo u mjesec dana (između siječnja i veljače) taj servis izgubio 10 milijuna korisnika.

Uz odlazak korisnika vezali su se i loši financijski rezultati. U prvom tromjesečju tako su izgubili više od 100 milijuna dolara, a najavljivani su i otkazi zaposlenima.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika