01.07.2011. / 18:23

Autor: Hina , Nacional.hr

Suspendiran glavni tužitelj BiH Milorad Barašin

Disciplinski postupak pokrenut je nakon što su mediji u BiH objavili snimke koji dokazuju kako se Barašin privatno sastajao sa Slobodanom Tešićem, trgovcem oružja koji se dovodi u vezu s protuzakonitim izvozom oružja i vojne opreme iz BiH u zemlje koje su pod embargom Ujedinjenih naroda

Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milorad Barašin suspendiran je u petak s te dužnosti odlukom Disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljstvog vijeća BiH (VSTV) nakon što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, priopćeno je iz sjedišta VSTV-a u Sarajevu.

Kako se navodi, glavni tužitelj Barašin privremeno je udaljen sa sadašnje dužnosti sve dok se ne okonča disciplinski postupak koji je protiv njega pokrenut prošlog tjedna.

Barašinu je ostavljena mogućnost žalbe na odluku o suspenziji no to ne odlaže njenu provedbu.

Glavni disciplinski tužitelj VSTV-a Arbin Murtezić ranije je pojasnio kako je postupak protiv glavnog tužitelja Barašina pokrenut zbog postojanja sumnje da je svom ponašanjem naštetio ugledu Tužiteljstva BiH.

Disciplinski postupak pokrenut je nakon što su mediji u BiH objavili snimke koji dokazuju kako se Barašin privatno sastajao sa Slobodanom Tešićem, trgovcem oružja koji se dovodi u vezu s protuzakonitim izvozom oružja i vojne opreme iz BiH u zemlje koje su pod embargom Ujedinjenih naroda.

Barašinove kontakte s krijumčarima oružja navodno je registrirala i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Vezane vijesti

Euro u Urajini doveden u pitanje

Euro u Urajini doveden u pitanje

Održavanju Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini prijete kašnjenja s radovima, problemi s huliganima, loša prometna infrastruktura,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika