03.07.2011. / 16:17

Autor: Hina

SNSD: Nije istina da smo isključeni iz Socijalističke internacionale

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata SNSD-a Igor Radojičić opovrgnuo je u nedjelju navode da je ova stranka suspendirana iz Socijalističke internacionale (SI) optužujući SDP BiH da tri godine pokušava isključiti ovu stranku iz međunarodnog udruženja.

Milorad DodikMilorad DodikPotpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata SNSD-a Igor Radojičić opovrgnuo je u nedjelju navode da je ova stranka suspendirana iz Socijalističke internacionale (SI) optužujući SDP BiH da tri godine pokušava isključiti ovu stranku iz međunarodnog udruženja.

Po Radojičićevim riječima čelništvo SNSD-a kojemu je na čelu Milorad Dodik ima drukčije informacije sa zasjedanja Vijeća Socijalističke internacionalne održane u Ateni s koje je SDP BiH objavio da je SNSD suspendiran iz članstva.

"SNSD je već tri godine pod istragom na temelju tužbi SDP-a i predsjednika te stranke Zlatka Lagumdžije koji pokušavaju izlobirati naše isključenje iz Socijalističke internacionale", rekao je Radojičić novinarima u Banjoj Luci.

Po njegovim riječima Vijeće SI je naložilo provedbu monitoringa rada SNSD-a.

Po priopćenju SDP-a BiH čiji su članovi nazočili radu, Vijeće Socijalističke internacionalne donijelo je odluku o suspenziji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik iz članstva te organizacije.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika