03.07.2011. / 16:50

Autor: Hina

Benedikt XVI. osudio aroganciju razvijenih društava

Papa Benedikt XVI. osudio je u nedjelju na Angelusu ozračje "odsustva smjernica, lažnog blagostanja i arogancije" u ljudskim odnosima što pridonosi "depresivnim bolestima" u razvijenim zemljama.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. osudio je u nedjelju na Angelusu ozračje "odsustva smjernica, lažnog blagostanja i arogancije" u ljudskim odnosima što pridonosi "depresivnim bolestima" u razvijenim zemljama.

"Treba napustiti put arogancije, nasilja koji se koriste da bi se stekli stalno sve viši položaji moći, osigurao si uspjeh pod svaku cijenu", preporučio je Papa koji se s prozora obraćao vjernicima okupljenima na Trgu Sv. Petra.

"Što se tiče okoliša također treba odustati od agresivnog pristupa koji je prevladavao prošlih stoljeća", savjetovao je Papa, vrlo ekološki svjestan, zauzimajući često odlučan stav glede razbacivanja prirodnih resursa.

Benedikt XVI. (84) trebao bi sljedećeg tjedna napustiti rimsku sparinu i otputovati u Castel Gandolfo, na svježe obronke rimske okolice. Na odmoru će Papa nastaviti s pisanjem trećeg dijela "Isusa iz Nazareta.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 03.07.11. 17:36

.........LAŽNOG BLAGOSTANJA............HE HE


Možda je okolo posvuda lažno, ali kod druida Racingera i njegovih vojnika je; oriđinale


registracija
31/1/10

STTony, 03.07.11. 17:46

Javio se pravi...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika