03.07.2011. / 18:37

Autor: Hina

Većina ljevičara za povratak Strauss-Kahna u politiku

Šezdeset posto lijevo orijentiranih Francuza želi povratak bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna u politiku, pokazuju rezultati ankete objavljeni u nedjelju.

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnŠezdeset posto lijevo orijentiranih Francuza želi povratak bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna u politiku, pokazuju rezultati ankete objavljeni u nedjelju.

Prema istraživanju na uzorku od 1.000 Francuza, njih 49 posto želi da se Strauss-Hank vrati na francusku političku scenu, dok ih je 45 posto protiv.

Istraživanje, koje je objavio dnevni list "Parisien", provedeno je pošto što je Strauss-Kahn u petak pušten iz kućnog pritvora, a nakon što se pojavila sumnja u vjerodostojnost iskaza hotelske sobarice koja ga je optužila za pokušaj silovanja.

Prije uhićenja 14. svibnja u New Yorku, očekvialo se da će Strauss Kahn biti protukandidat predsjedniku Nicolasu Sarkozyu na izborima 2012. te je bio najpopularniji među mogućim kandidatima.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika