04.07.2011. / 07:56

Autor: Hina

Italija: Oko 200 policajaca i prosvjednika ozlijeđeno u prosvjedima zbog gradnje pruge

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano objavio je izjavu u kojoj je osudio napad na policiju i rekao da nasilni pojedinci koji su se infiltrirali među prosvjednike neće biti tolerirani

IlustracijaIlustracijaViše od 180 policajaca i prosvjednika u nedjelju je ozlijeđeno tijekom prosvjeda protiv gradnje tunela za prugu vlakova velikih brzina koja treba povezati Italiju i Francusku.

Prvotno mirnoj prosvjednoj povorci u području Val di Suse kod Torina pridružilo se oko 6000 ljudi, rekla je policija. Sukobi su izbili kod mjesta gradnje gdje su prosvjednici bacali kamenje i petarde a policija odgovorila suzavcem.

U sukobima je ozlijeđeno najmanje 188 policajaca, te nekoliko prosvjednika i radnika na gradilištu. Nekoliko je ljudi ozlijeđeno u sličnim sukobima ranije ovoga tjedna. Policija je uhitila pet osoba i pokušala rastjerati prosvjednike no neki su uspjeli probiti ogradu gradilišta.

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano objavio je izjavu u kojoj je osudio napad na policiju i rekao da nasilni pojedinci koji su se infiltrirali među prosvjednike neće biti tolerirani.

Stanovnici doline se snažno protive projektu vrijednom 15 milijardi eura koji podržavaju vlada i lokalne vlasti i tvrde da će naštetiti okolišu i narušiti krajolik. Pokret protiv gradnje željezničke veze prerastao je lokalne okvire i pridobio potporu od anarhističkih do katoličkih skupina.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika