04.07.2011. / 18:52

Autor: Nacional.hr

Strauss-Kahn se vjerojatno neće natjecati za francuskog predsjednika

Glasnogovornik Benoit Hamon rekao je kako bi ta odluka bila 'najslabija' od svih mogućih scenarija za njegovu buduću političku karijeru

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnBivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn vjerojatno se neće natjecati na izborima za francuskog predsjednika, izjavio je glasnogovornik Francuske socijalističke stranke, a prenosi BBC.

Glasnogovornik Benoit Hamon rekao je kako bi ta odluka bila 'najslabija' od svih mogućih scenarija za njegovu buduću političku karijeru. Dodaje kako u slučaju da Strauss-Kahn propusti predati kandidaturu za stranačke izbore do 13. srpnja, pet dana prije početka novog sudskog saslušanja, vodstvo stranke primit će i kasniji zahtjev za kandidaturom. Bivši šef MMF-a nije izgubio popularnost među francuskim narodom što dokazuju i ankete.

Strauss-Kahn pušten je iz kućnog pritvora u petak, no još mu se sudi za seksualno zlostavljanje. U međuvremenu francuska spisateljica Tristane Banon podigla je sudsku tužbu protiv Strauss-Kahna optuužujući ga za pokušaj silovanja. Njezin odvjetnik tvrdi kako se tužba odnosi na incident iz 2003. godine kada je spisateljica radila intervjuu s bivšim šefom MMF-a u stanu u Parizu.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 04.07.11. 19:14

Zašto ne-po čemu se on razlikuje od Silvia Berlusconia


registracija
12/12/10

Klarens, 04.07.11. 19:36

$ 150 000 000 $ ................kasnije
On je opet ugledan i uvazhen
GRADJANIN SVIJETA !!!!!
....................................................
A za nas sitnozube , rijech je
MANIJAK !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika