04.07.2011. / 18:40

Autor: Hina

Abu Dabi daruje građevinsko zemljište svojim građanima

Abu Dabi, jedan od Ujedinjenih Arapskih Emirata, poklonit će stanovništvu više od 1.200 građevinskih parcela na zapadu te zemlje, prenijela je u ponedjeljak državna novinska agencija WAM najnoviju mjeru kojom vlasti nastoje spriječiti širenje virusa narodnog nezadovoljstva iz drugih arapskih zemalja.

Khalifa bin Zajed al-Nahajan (Foto: Wikipedia)Khalifa bin Zajed al-Nahajan (Foto: Wikipedia)Abu Dabi, jedan od Ujedinjenih Arapskih Emirata, poklonit će stanovništvu više od 1.200 građevinskih parcela na zapadu te zemlje, prenijela je u ponedjeljak državna novinska agencija WAM najnoviju mjeru kojom vlasti nastoje spriječiti širenje virusa narodnog nezadovoljstva iz drugih arapskih zemalja.

UAE je dosad bio pošteđen prosvjeda koji su pogodili susjedne zemlje, a nizom ustupaka građanima nastoji kupiti socijalni mir.

Mjerom podjele zemljišta Abu Dabi slijedi naputak šeika Khalife bin Zajeda al-Nahajana da se osigura "dostojan i stabilan život svim Emiraćanima i osigura primjeren dom svakoj obitelji", prenosi WAM.

Oko 1.235 parcela bit će podijeljeno stanovnicima Abu Dabija, Al Aina i zapadne regije, objavio je WAM.

Gotovo 2 milijuna Emiraćana živi u Abu Dabiju, emiratu koji leži na oko 7 posto svjetskih zaliha nafte i ostvaruje 55 posto prihoda za gospodarstvo UAE.

Od lani je UAE povećao vojne mirovine i uveo subvencije za rižu i kruh. Obećao je uložiti 1,6 milijardi dolara za poboljšanje infrastrukture u manje razvijenim sjevernim emiratima u iduće tri godine.

UAE je treći svjetski izvoznik nafte i dosad je bio pošteđen narodnih pobuna protiv dugogodišnjih vladara koje su potresle Siriju, Jemen, Libiju i Bahrein.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 04.07.11. 19:40

Naftne kompanije
Po britanskom naputku
Stvore emirate
..................................
Lova do krova za
GLUMCE u farsi
..................................
Sad i koja mrvica za
STATISTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika