05.07.2011. / 14:11

Autor: Nacional.hr

Japanski ministar za obnovu Matsumoto dao ostavku

Matsumotova ostavka povećat će nezadovoljstvo i pritisak na japanskog premijera Naoto Kana, koji je nedavno jedva preživio glasovanje o povjerenju u parlamentu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaJapanski ministar za obnovu nakon stravičnog potresa i tsunamija, Ryu Matsumoto dao je ostavku nakon samo tjedan dana na toj poziciji, izvještava BBC.

U medijima i javnosti kritiziran zbog svojih komentara i zamjerki guvernerima prefekcija pogođenim katastrofom, Matsumoto je često govorio kako vlada neće pomoći guvernerima ukoliko ne osmisle dobre ideje i prijedloge za ponovnu izgradnju zemlje.

Matsumotova ostavka povećat će nezadovoljstvo i pritisak na japanskog premijera Naoto Kana, koji je nedavno jedva preživio glasovanje o povjerenju u parlamentu. Kan je obećao kako će napustiti mjesto premijera nakon što parlament odobri proračune za obnovu zemlje i obnovljivu energiju. BBC-jev dopisnik piše kako se trenutno bavi uvjeravanjem zastupnika oko dodijele dodatnih 25 milijarde dolara za rekonstrukcijske fondove i kako ne želi ministra koji daje nepopularne izjave.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika