06.07.2011. / 07:32

Autor: Nacional.hr

Kako održati težinu nakon uspiješne dijete?

Poznato je da je ponekad teže zadržati težinu nakon mršavljenja, nego smršaviti. Obično se nakon dijete izgubljeni kilogrami u roku 3 do 5 godina ponovno vrate. Znanstvenici tvrde da osobe koje su smršavile, svoju novu težinu neće zadržati na isti način na koji su smršavile, nego moraju upotrijebiti neke nove metode

IlustracijaIlustracijaKako bi održali zdravu težini nakon mršavljenja, potrebno je u tu svrhu primijeniti neke nove metode, preporučuje se u novoj studiji znanstvenika sa Sveučilišta Penn State, prenosi My Health News Today.

Poznato je da je ponekad teže zadržati težinu nakon mršavljenja, nego smršaviti. Obično se nakon dijete izgubljeni kilogrami u roku 3 do 5 godina ponovno vrate. Znanstvenici tvrde da osobe koje su smršavile, svoju novu težinu neće zadržati na isti način na koji su smršavile, nego moraju upotrijebiti neke nove metode. Znanstvenici su u okviru studije analizirali preko 900 osoba sa prekomjernom težinom koje su imale različit uspijeh u mršavljenju i održavanju izgubljene težine.

Otkrivene su dvije tehnike koje su pomogle kod zadržavanja kilaže nakon uspješne dijete. Obje tehnike su zapravo kognitivne, odnosno riječ je o stavovima koje treba zauzeti. Prva stvar na koju treba misliti je podsjećati se da trebate svoju težinu držati pod kontrolom, a druga nagraditi se ako se pridržavate dijete i plana vježbanja.

No, ne slažu se svi sa zaključcima ove studije jer neki znanstvenici tvrde da je problem u motivaciji, jer se ovakvi stavovi ne mogu dugo zadržati i da će se osobe nakon dijete i mršavljenja, kad tad ponovno vratiti svojim lošim navikama. Ipak svi znanstvenici se slažu da je za održavanje zdrave težine potrebno promijeniti neke navike i pridržati se novih navika kako bi se izgubljena težina dugoročno zadržala.

Vezane vijesti

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine obilježilo je Europski dan debljine okruglim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika