05.07.2011. / 16:32

Autor: Nacional.hr

Tadić i Jeremić odgovorni za odgodu suspenzije Dodikove stranke iz Socijalističke internacionale?

"Cilj im je izolirati i oslabiti SNSD, trenutno najjaču političku stranku, što mnogima ne odgovara", rekao je Radojičić

Milorad Dodik i Boris TadićMilorad Dodik i Boris TadićOdluka o suspenziji Stranke nezavisnih socijaldemokrata iz Socijalističke internacionale iznenadila je bosanskohercegovačku javnost prošlog tjedna. Iako je bilo rečeno da je odluka donešena te je samo pitanje trenutka kad će biti i aktivirana, čini se kako je njena aktivacija odgođena do rujna.

Beogradske "Večernje novosti" pišu kako je odluka o isključenju suspendirana zbog protivljenja srbijanske Demokratske stranke koju su u Ateni predstavljali srbijanski predsjednik Boris Tadić i ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Jeremić je potvrdio da su se on i Tadić umiješali u pokušaj da se Dodikova stranka isključi rekavši kako je "napad bio neprincipijelan".

"Isključenjem SNSD-a bila bi nanesena velika štetta političkoj ljevici na Balkanu", rekao je Jeremić.

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić potvrdio je kako će konačna odluka oko suspenzije biti donesena u rujnu, ali i istaknuo kako je cijela situacija dio taktike zbog aktualne situacije u BiH.

"Cilj im je izolirati i oslabiti SNSD, trenutno najjaču političku stranku, što mnogima ne odgovara", rekao je Radojičić.

Otkrio je i kako je SNSD pod povećalom Etičkog povjerenstva Socijalističke internacionale posljednje tri godine jer "predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija piše tužbe i žalbe protiv Dodikove stranke".

"SNSD-u je postalo naporno i ponižavajuće da toliko dugo sjedi na optuženičkoj klupi", zaključio je na kraju Radojičić.

Vezane vijesti

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izabran je u petak za predsjednika Opće skupštine UN-a pobjedivši protukandidata litvanskog… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 05.07.11. 16:39

Tadic i Jeremic nisu ni za sta odgovorni.Ovdje je rijec o njihovoj zasluzi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika