06.07.2011. / 18:09

Autor: Totalsport

IOC: Pyeongchang domaćin Zimskih olimpijskih igara 2018.

Zimske olimpijske igre dosad su samo dvaput održane na azijskom tlu i to oba puta u Japanu

Zimske olimpijske igre 2018. održat će se u Južnoj KorejiZimske olimpijske igre 2018. održat će se u Južnoj KorejiJužnokorejski grad Pyeongchang bit će domaćin Zimskih olimpijskih igara 2018. godine, odlučio je u srijedu Međunarodni olimpijski odbor (IOC) na svojoj sjednici u Durbanu.

Pyeongchang je već u prvom krugu glasovanja odnio pobjedu u konkurenciji dvaju protukandidata, njemačkog Münchena i francuskog Annecyja. Europa će (ruski Soči) biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, što je vjerojatno u srijedu dalo prednost predstavniku Azije, baš kao i činjenica da se Pyeongchang neuspješno kandidirao za domaćinstvo Igara 2010. i 2014. godine.

Štoviše, korejski je predstavnik u oba navrata dobio najviše glasova u prvom krugu, ali su kasnije natpolovičnu većinu dobili Vancouver, odnosno Soči. U srijedu se Pyeongchang već u prvom krugu riješio sve neizvjesnosti, dobio je natpolovičnu većinu tijekom tajnog glasovanja 95 članova IOC-a.

Zimske olimpijske igre dosad su samo dvaput održane na azijskom tlu i to oba puta u Japanu: 1972. u Sapporu i 1998. u Naganu. Sloganom "Novi horizonti" Pyeongchang je poručio svijetu da se olimpijski pokret treba proširiti i na azijsko tržište i da je Južna Koreja spremna postati centar zimskih sportova u regiji.

Zimske olimpijske igre 2018. trebale bi se održati od 9. do 24. veljače.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika