08.07.2011. / 11:16

Autor: Hina

Chavez zadržao sve članove vlade

"Nikada u životu nisam bio toliko odlučan dobiti bitku. Nikada. I dobit ćemo je", rekao je, govoreći o svojim operacijama na Kubi koje su dovele u pitanje njegovu kandidaturu za novi mandat iduće godine

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez podržao je u četvrtak sve svoje ministre, odbacivši glasine o rekonstrukciji vlade i poručivši da unatoč operaciji raka i dalje ima sve pod kontrolom.

Predsjedajući prvim sastankom vlade od povratka iz Havane, koji je prenosila televizija, 56-godišnji Chavez, vidno blijed ali i dobro raspoložen, zbijao je šale i raspravljao o prijedlozima građevinskih projekata i plaćama za liječnike.

"Nikada u životu nisam bio toliko odlučan dobiti bitku. Nikada. I dobit ćemo je", rekao je, govoreći o svojim operacijama na Kubi koje su dovele u pitanje njegovu kandidaturu za novi mandat iduće godine.

"Bilo je toliko glasina o mojem zdravlju... da sam se vratio s Kube samo zato jer je umalo izveden državni udar, zbog podjela u vojsci, u vladi. Pa, samo sjednite i čekajte, gospodo iz oporbe, nedomoljubni urotnici", rekao je.

Mjesni mediji nagađali su da bi Chavez ovaj tjedan mogao rekonstruirati vladu i možda imenovati novog potpredsjednika, a analitičari su počeli tražiti njegova mogućeg nasljednika u slučaju da odluči da se ne kandidira na izborima 2012.

No, karizmatični i autoritarni socijalistički čelnik umjesto toga je poručio da će zadržati sve svoje ministre, zahvalio im na radu tijekom svojeg izbivanja iz zemlje te istaknuo da neće biti promjena ni u vojnom vrhu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika