09.07.2011. / 10:37

Autor: Hina

Silvio Berlusconi mora platiti 560 milijuna eura odštete

Talijanski premijer Silvio Berlusconi povukao je u utorak nacrt zakona prema kojem bi sudovi poništavali odluke o isplati naknada većih od 20 milijuna eura do izricanja pravomoćne presude. Na je način htio suspendirati odluku o isplati odštete CIR-u

Prizivni sud u Milanu presudio je u subotu da Fininvest, u vlasništvu talijanskog premijera Silvija Berlusconija, mora platiti 560 milijuna dolara odštete suparničkoj kompaniji CIR u sporu oko preuzimanja izdavača Arnoldo Mondadori Editore 90-tih godina 20. stoljeća.

Time je smanjena kazna iz presude 2009. godine kada je Fininvestu naloženo da plati 750 milijuna eura, a na koju je uložena žalba. CIR ima pravo na odštetu jer je 1991. godine s tri milijuna dolara Fininvest potkupio sud i domogao se izdavačke kuće Mondadori, koja je bila vlasništvo Carla de Benedettija.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi povukao je u utorak nacrt zakona prema kojem bi sudovi poništavali odluke o isplati naknada većih od 20 milijuna eura do izricanja pravomoćne presude. Na je način htio suspendirati odluku o isplati odštete CIR-u.

Fininvest će se najvjerojatnije žaliti na ovu odluku.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 10.07.11. 07:04

nema komentara
istina da mi nemamo nikakav interes da komentarisemo i dogadaje u Italiji
ali sam ovaj clanak je interesantan da vidimo kako i ta divna nam EU nije divna kao sto izgleda
potkupiti sud je moguce i tamo, ako imas novac i politicku moc.....


registracija
3/6/11

skaraica, 10.07.11. 07:20

Jadan čovjek.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika