10.07.2011. / 14:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Tri vojnika NATO-a i tri policajca ubijena u Afganistanu

Treći vojnik ubijen je na istoku bombom kućne izrade, prema ISAF-u, koji nikada ne otkriva nacionalnost smrtno stradalih vojnika, kao ni mjesto njihove pogibije

IlustracijaIlustracijaTri vojnika NATO-a ubijena su u nedjelju odvojeno na istoku i jugu Afganistana, dok su istodobno tri policajca smrtno stradala u eksploziji bombe postavljene uz cestu za Kandahar, veliki grad na jugu, objavili su NATO i afganistanska policija.

Na jugu jedan je vojnik snaga NATO-a u Afganistanu ubijen bombom kućne izrade a drugi u napadu pobunjenika, objavio je ISAF.

Treći vojnik ubijen je na istoku bombom kućne izrade, prema ISAF-u, koji nikada ne otkriva nacionalnost smrtno stradalih vojnika, kao ni mjesto njihove pogibije.

Još je jedna bomba kućne izrade usmrtila tri afganistanska policajca pri prijelazu njihova vozila Kandaharom, povijesnim središtem talibana, izjavio je šef pokrajinske policije Abdul Razizqtold.

S tri nova smrtna slučaja u redovima NATO-a, broj stranih vojnika ubijenih od početka godine popeo se na 296, piše na nezavisnoj stranici icasualties.org.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika