12.07.2011. / 19:44

Autor: Hina , Nacional.hr

NATO bi Libiju mogao bombardirati i tijekom ramazana

"Ako će to i dalje činiti i ako ćemo mi smatrati da su životi stanovnika Libije u opasnosti... NATO će nastaviti ispunjavati mandat zaštite njihovih civila koji ima", rekao je Bracken

ArhivaArhivaNATO je u utorak objavio kako će nastaviti bombardirati Libiju i tijekom muslimanskog svetog mjeseca ramazana ako snage Moamera Gadafija nastave ugrožavati civile, ali i da se zauzima za pragmatično rješenje sukoba što je prije moguće.

"Moramo pričekati i vidjeti hoće li Gadafijeve snage i dalje granatirati i ugrožavati libijski narod", rekao je vojni glasnogovornik NATO-a Mike Bracken, odgovarajući na pitanje hoće li se vojna operacija nastaviti tijekom ramazana, koji ove godine pada u kolovoz.

"Ako će to i dalje činiti i ako ćemo mi smatrati da su životi stanovnika Libije u opasnosti... NATO će nastaviti ispunjavati mandat zaštite njihovih civila koji ima", rekao je Bracken.

Glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu rekla je da se Savez nada prestanku Gadafijevih napada ne samo tijekom ramazana nego uopće i izrazila nadu u postizanje napretka na sastanku kontaktne skupine za Libiju u petak u Istanbulu.

"Od početka tvrdimo da ovaj sukob mora imati političko rješenje i što prije se ono postigne, to bolje", naglasila je.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 13.07.11. 07:26

Nuklearnim oružjem po mogućnosti.Ne gubite vrijeme.Narod Libije vapi za "slobodom".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika