14.07.2011. / 12:00

Autor: Totalsport

Atletika, EP U23: Premeru i Šimić u finalu

Ana Šimić se plasirala u finale skoka u vis u kojem je kvalifikacijska norma bila 1.86 metara

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaEuropsko prvenstvo za atletičare do 23 godine starosti u češkoj Ostravi počelo je vrlo uspješno za Hrvatsku. Oboje naših predstavnika u jutarnjim kvalifikacijama uhvatilo je plasman u finale.

Marin Premeru je ušao u finale bacanja kugle. Kvalifikacijska je norma iznosila 18.30 metara i točno je toliko naš atletičar bacio u drugoj seriji i riješio se svih briga. Bio je treći u svojoj skupini, a ukupno peti u kvalifikacijama i već će se danas poslijepodne (17.20 sati) boriti za medalju. Premeru je, inače, u Ostravu stigao s drugim europskim rezultatom godine u ovom uzrastu.

Ana Šimić se plasirala u finale skoka u vis u kojem je kvalifikacijska norma bila 1.86 metara. No, kako je 1.84 preskočilo samo 11 atletičarki, među kojima je bila i Šimić, nije bilo potrebe da se skače dalje.

Članica Zagreb-Ulixa je 1.77 m preskočila iz drugog pokušaja, 1.80 i 1.82 iz prvog, a konačnih 1.84 ponovno iz drugog. Bilo joj je to dovoljno za četvrto mjesto u skupini i ukupno deveto u kvalifikacijama. Finale je na rasporedu u subotu, a našoj je visašici osobni rekord 1.92 metara.

Dodajmo još da će, osim Premerua, danas popodne nastupiti i Dino Pervan u kvalifikacijama skoka u dalj, te Stipe Žunić u bacanju koplja.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika