18.07.2011. / 08:12

Autor: Hina , Nacional.hr

Šef Scotland Yarda podnio ostavku zbog afere prisluškivanja

Scotland Yard, optužen da presporo vodi istrage o prisluškivanjima, morao je priznati da je Neil Wallis bio savjetnik za javne odnose nakon što je otišao iz tabloida

Paul Stephenson (Wikipedia)Paul Stephenson (Wikipedia)Šef britanske policije Paul Stephenson podnio je u nedjelju, tijekom konferencije za novinare koju je izravno prenosila televizija, ostavku zbog povezanosti sa skandalom prisluškivanja za koji je optužena medijska skupina magnata Ruperta Murdocha, a koji posljednjih dana potresa Britaniju.

"Donio sam tu odluku radi špekulacija i optužbi o povezanosti Metropolitan Police i "News International", na razini čelnika i posebice s Neilom Wallisom, bivšim zamjenikom glavnog urednika tabloida "News od the World", rekao je čelnik Scotland Yarda Stephenson, koji negira svoju krivicu.

Wallis je uhićen u četvrtak u sklopu istrage o skandalu u "News International", britanskom odjelu Murdochova medijskog carstva.

Scotland Yard, optužen da presporo vodi istrage o prisluškivanjima, morao je priznati da je Neil Wallis bio savjetnik za javne odnose nakon što je otišao iz tabloida.

On je također bio savjetnik u jednom de luxe hotelu u kojem je šef policije proveo pet tjedana ove godine.

Polemika o bliskim odnosima "News Internationala" s policijom dodatno je potaknuta otkrićem da se šef Scotland Yarda 18 puta sastao s njihovim čelnicima između 2006. i 20101.

Tabloid News of the World, ugašen 10. srpnja, optužen je da je ilegalno prisluškivao oko 4.000 ljudi raznih profila.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 18.07.11. 09:53

Ha,on dao ostavku,kod nas bi bio unaprijeđen u ministra.
Bljak.
Posljednji pozdrav mom prerano (ili prekasno?) preminulom, usranom kretenu Djaniju,žao mi je da mu nisam kopao jamu,ali eto,kopat će mu sigurno njegovi prijatelji(ako takva budaletina uopće može imati prijatelje) pederi.
Djani ne može imati facebook stranicu jer nemože sakupiti ni jednog prijatelja.
Šteta što Mark Zuckerberg nije osmislio animalbook da i Djani može otvoriti svoj profil.


registracija
3/6/11

skaraica, 18.07.11. 10:02

U,jebote,pa što ne dođe raditi u Hrvatsku.Tu nema problema.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika