18.07.2011. / 11:06

Autor: Hina

John Allen novi zapovjednik NATO snaga u Afganistanu

General Petraeus zapovijedao je snagama NATO-a u Afganistanu godinu dana, a sada preuzima dužnost ravnatelja američke Središnje obavještajne agencije (CIA). Dosadašnji šef CIA-e Leon Panetta preuzeo je, pak, američko ministarstvo obran

WikipediaWikipediaAmerički general John Allen preuzeo je u ponedjeljak na svečanosti u Kabulu zapovijedanje snagama NATO-a u Afganistanu iz ruku generala Davida Petraeusa.

General Petraeus zapovijedao je snagama NATO-a u Afganistanu godinu dana, a sada preuzima dužnost ravnatelja američke Središnje obavještajne agencije (CIA). Dosadašnji šef CIA-e Leon Panetta preuzeo je, pak, američko ministarstvo obrane.

Smjena u zapovjedništvu NATO-a u Afganistanu dolazi u ključnom trenutku, dan nakon što je u službeno počela faza tranzicije u kojoj bi NATO trebao postupno prenijeti odgovornost za sigurnost zemlje na afganistanske snage. Do 2014. godine strane snage trebale bi napustiti Afganistan.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika