18.07.2011. / 14:33

Autor: Hina

Rubygate: Odbačen Bersluconijev zahtjev za promjenom suda

Sud u Milanu u ponedjeljak je odbacio zahtjev obrane talijanskog premijera Silvija Berlusconija da se suđenje protiv njega po optužbama za prostituciju prebaci na poseban sud u Rimu.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiSud u Milanu u ponedjeljak je odbacio zahtjev obrane talijanskog premijera Silvija Berlusconija da se suđenje protiv njega po optužbama za prostituciju prebaci na poseban sud u Rimu.

Bersluconijeva obrana tvrdi da su milanski suci prema njemu neprijateljski nastrojeni, a kritičari su, naprotiv uvjereni da premijer želi suđenje prebaciti na sud koji bi za njega bio povoljniji. Berlusconi nije bio na današnjem saslušanju.

Konačnu odluku o prihvaćanju zahtjeva treba donijeti ustavni sud i to do kraja godine.

Bersluconi (74), odbacuje optužbe da je novcem i draguljima plaćao seks s Karimom El Mahroug, plesačicom marokanskog podrijetla umjetničkog imena Ruby, koja je u to doba bila maloljetna (17 godina). Također je premijer optužen za zloporabu položaja jer je pokušao aferu zataškati od javnosti.

Bersluconi nikada i nije krio sklonost prema mladim ženama, no tvrdi da se s njima nije upuštao u seksualne odnose i odbacuje optužbe da je u svojoj rezidenciji organizirao orgije.

Protiv Bersluconija, bogatog medijskog magnata, u Milanu se vodi i poseban postupak za korupciju.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika