19.07.2011. / 08:27

Autor: Hina

U Kini pogubljena dva dužnosnika zbog primanja mita i izvlačenja novaca iz javnih tvrtki

Xu Maiyong, bivši zamjenik gradonačelnika grada hangzhoua i Jiang Renjie, bivši zamjenik gradonačelnika Suzhoua, osuđeni su na smrt zbog primanja mita, pronevjera i zloporabe službenog položaja

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Kini su u utorak ujutro pogubljena dvojica bivših zamjenika gradonačelnika gradova na istoku zemlje, pravomoćno osuđeni na smrt zbog primanja mita u milijunskim dolarskim iznosima, priopćio je kineski Vrhovni sud i agencija Xinhua.

Xu Maiyong, bivši zamjenik gradonačelnika grada hangzhoua i Jiang Renjie, bivši zamjenik gradonačelnika Suzhoua, osuđeni su na smrt zbog primanja mita, pronevjera i zloporabe službenog položaja.

"Xu je koristio svoj položaj i službene ovlasti kako bi namještao izvršitelje u javnoj nabavi i pomagao poduzećima i pojedincima da se protuzakonito domognu posjeda, napredovanja i poreznih olakšica", navodi Xinhua. Na ime mita primio je oko 22,4 milijuna dolara, a još je oko 7 milijuna izvukao iz javnih poduzeća i kroz postupke nadmetanja u javnoj nabavi, dodaje agencija.

Jiang je primao mito, uključujući i više od 18 milijuna dolara u gotovini od investitora u velike građevinske projekte, navodi ageancija.

Oba dužnosnika žalila su se na presude, ali su sve više sudske instance potvrdile prvostupanjsku kaznu.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 19.07.11. 09:20

Kod nas ne bi bilo vremena da se streljaju u jednom danu svi koji su uhapseni zbog mita i pljacke....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika