20.07.2011. / 14:11

Autor: Totalsport

Pistorius prvi paraolimpijac koji je izborio SP u atletici

Dobio sam u posljednjih sat vremena više od 300 čestitarskih mailova - pohvalio je Pistorius koji je normu dohvatio samo dva dana nakon što je istrčao razočaravajućih 46.65 na mitingu u Padovi

Oscar Pistorius Oscar Pistorius Južanofrikanac Oscar Pistorius (24) dohvatio je kvalifikacijsku normu za nastup na 400 metara na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Dageuu i tako postao prvi paraolimpijac kojem je to uspjelo.

Na mitingu u talijanskom Lignanu u utorak navečer hendikepirani atletičar (amputirane obje potkoljenice) je istrčao svoj osobni rekord 45.07 i tako ostvario kvalifikacijsku normu (45.25).

- Bila je to utrka iz snova. Sada mogu napokon spavati. Dobio sam u posljednjih sat vremena više od 300 čestitarskih mailova - pohvalio je Pistorius koji je normu dohvatio samo dva dana nakon što je istrčao razočaravajućih 46.65 na mitingu u Padovi.

Prethodni Pistoriusov osobni rekord iznosio je 45.61s.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika