21.07.2011. / 19:53

Autor: Hina

Ruski predsjednički izbori zakazani za 4. ožujka 2012.

Ruski će se predsjednički izbori održati 4. ožujka 2012., objavilo je u četvrtak središnje izborno povjerenstvo.

Vladimir Putin i Dmitrij MedvedevVladimir Putin i Dmitrij MedvedevRuski će se predsjednički izbori održati 4. ožujka 2012., objavilo je u četvrtak središnje izborno povjerenstvo.

I sadašnji premijer Vladimir Putin i njegov nasljednik na mjestu predsjednika države Dmitrij Medvedev, kojemu je Putin 2008. pomogao da dođe na tu dužnost jer sam nije mogao zbog ustavne zabrane trećega predsjedničkog mandata, najavili su da će se kandidirati na izborima. No obojica inzistiraju na tvrdnji da neće ići jedan protiv drugoga.

Ruski zakoni određuju prvu ili drugu nedjelju u ožujku kao moguće datume izbora 2010., ali izborni dan mora biti neradni, zbog čega je odabran 4. ožujka.

"Izbori će biti 4. ožujka", objavila je članica izbornoga povjerenstva Jelena Dubrovina. "Ne možemo (održati izbore) 11. (ožujka) jer će to biti radni dan".

Nedjelja 11. ožujka bit će radna zbog produženog vikenda nakon četvrtka 8. ožujka, Međunarodnoga dana žena koji se slavi diljem bivšeg Sovjetskog Saveza.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika