23.07.2011. / 19:06

Autor: Nacional.hr

Odlazak pjevačice

Umrla Amy Winehouse

Poznata glazbenica već je duže vrijeme imala probleme s porocima

Foto: WikipediaFoto: WikipediaPjevačica Amy Winehouse pronađena je danas oko 16 sati mrtva u njenom domu na sjeveru Londona. Uzrok smrti 27-godišnje pjevačice još nije poznat, javljaju svjetski mediji. Poznata glazbenica već je duže vrijeme imala probleme s porocima, koji su zasjenili njezinu recentnu karijeru.

Upravo zbog toga, prošli je mjesec otkazana njezina velika svjetska turneja nakon fijaska na koncertu u Beogradu. I ovaj puta krenula su nagađanja o predoziranju, no službene potvrde o uzroku smrti nema.

Amy Jade Winehouse rođena je 14. rujna 1983. Ta je engleska pjevačica poznata po zanimljivoj mješavini glazbenih žanrova među kojima su R&B, soul, jazz, rock & roll i ska.

Debitantski album 'Frank' iz 2003. je doživio komercijalni i kritički uspjeh u njezinoj rodnoj Britaniji, i osvojio brojne nagrade. Međutim, veliki proboj na svjetsko tržište dolazi nakon objave albuma 'Back to Black' 2006. godine, zahvaljujući kojem je osvojila čak 5 Grammyja i brojne druge nagrade.

Paralelno s izgradnjom iznimne glazbene karijere, rasli su i problemi s drogom i alkoholom, kao i autodestruktivnim ponašanjem. Ona i njezin bivši muž Blake Fielder-Civil su od 2007. do razvoda sredinom 2009. bili redovna meta britanskih tabloida.

Winehouse se smatra odgovornom i za rast popularnosti pjevačica i soul glazbe. Neke od danas najpopularnijih mladih pjevačica poput Duffy, Lady Gaga, Lilly Allen, Pixie Lott i La Roux upravo nju navode kao veliku inspiraciju.

Vezane vijesti

Crni biser poročne Amy

Crni biser poročne Amy

Mjesec dana nakon smrti Amy Winehouse "Back To Black" na britanskom se tržištu prometnuo u najtiražniji album prve dekade 21. stoljeća budući da je s… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 23.07.11. 22:13

Obitelji saučešće iskreno.

Veliki gubitak za ovaj sviet,takav glas teško itko ponovi.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 23.07.11. 23:55

They tried to make me go to rehab but I said 'no, no, no'
Yes I've been black but when I come back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but I won't go go go

I'd rather be at home with ray
I ain't got seventy days
Cause there's nothing
There's nothing you can teach me
That I can't learn from Mr Hathaway


registracija
30/6/11

exyuman, 24.07.11. 11:10

Evo sta su najpoznatiji napisali na svojim tviter nalozima povodom smrti Ejmi : http://adf.ly/237936/dnevnik.hr/showbizz/celebrity/uzivo-na-dnevnik-hr-u-pratite-sto-zvijezde-na-twitteru-pisu-o-amy.html ( otvorite link, sacekajte 5 sek koje odbrojavaju pa klik na skip ad ).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika