24.07.2011. / 18:56

Autor: Hina

Berlusconijeve nove nevolje: birokracija protiv fontane

"Gradilište mi je mjesecima bilo zatvoreno jer nisam mogao dobiti dozvolu mjesne vlade. Naša javna uprava je iznimno spora i nedjelotvorna. To je birokratska represija", istaknuo je

ArhivaArhivaTalijanski premijer Silvio Berlusconi muku muči s domaćom birokracijom koja ne samo da priječi gospodarski rast zemlje, već mu otežava gradnju fontane u luksuznoj vili na Sardiniji.

"Čak i s desničarskom mjesnom vladom morao sam mjesecima čekati da bih sagradio fontanu na terenu od milijun četvornih metara", požalio se premijer novinarima nakon sjednice vlade, najavljujući svoju pravnu bitku s birokratima.

"Gradilište mi je mjesecima bilo zatvoreno jer nisam mogao dobiti dozvolu mjesne vlade. Naša javna uprava je iznimno spora i nedjelotvorna. To je birokratska represija", istaknuo je.

Berlusconi, treći po veličini bogatstva u Italiji, posjeduje brojne vile u Italiji i inozemstvu, među kojima i vilu Certosu na Sardiniji, luksuzno imanje na više desetaka hektara, s brojnim bazenima, na kojemu je sagradio umjetni vulkan ne bi li zadivio goste.

U vili Certosi primio je mnoge državnike, među njima Tonyja Blaira i Vladimira Putina, a organizirao je i poznate "bunga bunga" zabave na koje je pozivao oskudno odjevene djevojke.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika