26.07.2011. / 16:27

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Hrvatska dočekala Talijane koji su pobijedili Španjolce

Time su vaterpolisti izbornika Alessandra Campagne izborili polufinalni ogled protiv Hrvatske koji će se odigrati u četvrtak u 15 sati

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici vaterpolskog turnira na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Šangaju Italija je pobijedila Španjolsku 10-6 (2-1, 3-3, 3-1, 2-1).

Time su vaterpolisti izbornika Alessandra Campagne izborili polufinalni ogled protiv Hrvatske koji će se odigrati u četvrtak u 15 sati. Bit će to repriza lanjskog finala Europskog prvenstva u Zagrebu, koji su izabranici Ratka Rudića dobili s uvjerljivih 7-3.

Pietro Figlioli, bivši reprezentativac Australije, bio je najbolji pojedinac u redovima pobjedničke momčadi protiv Španjolaca s četirima pogocima. Potrošio je za njih samo pet lopti.

Talijanski golman Stefano Tempesti obranio je Španjolcioma, inače svjetskim doprvacima iz Rima prije dvije godine, 13 od 19 udaraca.

Prvi polufinale u četvrtak će u ranijem terminu igrati Mađarska i Srbija. Mađari su u prvoj utakmici programa u četvrtak tijesno pobijedili Amerikance 9-8 nakon što su gubili 5-2, dok se Srbija, branitelj naslova, lako obračunala s Njemačkom pobijedivši 9-4.

SP u vodenim sportovima, vaterpolo, četvrtfinale:

Mađarska - SAD 9-8

Srbija - Njemačka 9-4

Hrvatska - Crna Gora 9-6

Italija - Španjolska 10-6

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika