27.07.2011. / 19:53

Autor: Deutsche Welle

Gdje živi najveći broj "noćnih ptica"?

Stanovnici Kaira, Montevidea i Malage više od ostalih noćne sate koriste za flertove i sklapanje novih poznanstva u internetu, dok New York i Berlin ili ranije odlaze u krevet ili flertuju negdje drugdje.

Badoo je popularan i u HrvatskojBadoo je popularan i u Hrvatskojwww.badoo.com je najveća internetska socijalna mreža za sklapanje novih poznanstva koja istodobno nudi i veliku „flert" platformu. To znači da oko 122 milijuna osoba (iz oko 180 zemalja) koje se redovito nalaze na stranicama ove mreže, vrijeme ovdje provode gotovo isključivo na tzv. online-chatovima i „flertujući" sa suprotnim spolom. Većina se ovoj djelatnosti najčešće posvećuje u kasnim popodnevnim, predvečernjim, večernjim i noćnim satima. Ovih dana spomenuta mreža je objavila rezultate svojih istraživanja i popis gradova u kojima žive „najaktivnije noćne ptice".

Kairo najaktivniji, New York pri dnu ljestvice

Na prvom mjestu se nalazi glavni grad Egipta, Kairo, a slijedi ga Montevideo u Urugvaju, dok se na trećem mjestu nalazi Bejrut u Libanonu. Od europskih gradova „najaktivnija" je španjolska Malaga (na četvrtom mjestu), nakon koje dolazi čitav niz također gradova u Španjolskoj: Zaragoza, Madrid, Barcelona, Valencia i Sevilla. Time španjolski korisnici uvjerljivo vode na ovom popisu. Nakon njih, na badoo.com stranici najbrojniji su stanovnici Bruxellesa, Instanbula, Beograda, Lisabona, Londona, Pariza, Rima, Moskve i Praga. Hrvatskih gradova na ovom popisu nema.

Ono što posebno iznenađuje je i rezultat da primjerice gradovi za koje bi se pretpostavilo da drže sam vrh ljestvica u noćnim aktivnostima, da se ovoga puta nalaze pri samom dnu. New York se tako primjerice nalazi na 32. mjestu. Oko njega su svoje mjesto ovoga puta našli i još neki drugi inače noću vrlo aktivni i budni gradovi - Marseille u Francuskoj, Palermo u Italiji i Montreal u Kanadi.

U Njemačkoj najaktivniji Köln

"Mnogi su isto tako očekivali da će Berlin biti najaktivniji noćni grad u Njemačkoj, no tamo su ljudi najčešće na chatu već oko 23 sata, za razliku od Kölna gdje se najveći broj naših korisnika tek počinje uključivati negdje oko pola jedan iza ponoći", kaže Lloyd Price, marketinški direktor ove stranice. Iza Kölna se na ljestvici nalazi Düsseldorf, Dortmund, Stuttgart i Frankfurt na Majni, dok se Berlin nalazi pri samom dnu njemačkih gradova. Posljednja mjesta zauzimaju Hamburg i München, gdje, kako pokazuje istraživanje badoo.com, najviše korisnika se okupi već negdje oko 22.45 sati.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Do konkurentnosti na tržištu preko socijalnih mreža

Do konkurentnosti na tržištu preko socijalnih mreža

Profil na društvenim mrežama za njemačka poduzeća sve više postaje nešto po sebi razumljivo. Do toga rezultata je došao poduzetnički savez Bitkom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika