29.07.2011. / 15:52

Autor: Totalsport

EP košarkaša, U18: Hrvatska bez medalje

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati u subotu protiv poraženog iz dvoboja Litve i Turske

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska juniorska košarkaška reprezentacija neće se upustiti u borbu za medalje na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Wroclawu. U četvrtfinalu je izabranike Jakše Vulića savladala Španjolska sa 64-50.

Nakon četiri vezane pobjede Hrvatska je tako doživjela i treći uzastopni poraz (Turska, Srbija) koji ju je gurnuo u borbu od petog do osmog mjesta.

Na poluvremenu je Hrvatska držala egal s dosad neporaženim Španjolcima (25-25), ali se u nastavku osjetio kako zamor, tako i izostanak ključnih igrača poput Šarića, Mavre i Bundovića. Pet minuta i 12 sekundi prije kraja Hrvatska je nakon pogođenih slobodnih bacanja Marka Ramljaka imala zaostatak od tri koša (45-48), ali potom Španjolci serijom 7-0, odnosno 16-5 dolaze do uvjerljive pobjede i polufinala.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Ramljak sa 14 koševa, kojima je pridodao i šest koševa i tri asistencije. Mislav Brzoja ubacio je 12 koševa. Kod Španjolske je najefikasniji bio Jaime Fernandez sa 16 koševa, dok je sjajan posao pod košem odradio Daniel Diez koji je uz 9 koševa upisao čak 15 skokova.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati u subotu protiv poraženog iz dvoboja Litve i Turske.

EP košarkaša, U18, četvrtfinale:

Hrvatska - Španjolska 50-64 (25-25)

Turska - Litva

Poljska - Italija

Francuska - Srbija

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika