30.07.2011. / 13:35

Autor: Totalsport

SP u vodenim sportovima: Hrvatskoj vaterpolska bronca!

Mađari su 51 sekundu prije kraja utakmice imali napad za izjednačenje na 12-12 s dvama igračima više nakon što su isključeni Miho Bošković i Andro Bušlje

Hrvatska je na kraju "izvukla" broncuHrvatska je na kraju "izvukla" broncuHrvatski su vaterpolisti obranili brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Rimu prije dvije godine pobijedivši u subotu Mađare 12-11 (5-2, 3-2, 3-5, 1-2) u dvoboju za treće mjesto na SP-u u Šangaju.

Dozvolili su si igrači Ratka Rudića šokantnu završnicu premda su na polovici treće četvrtine imali vodstvo 11-6. U posljednjih 11.5 minuta uspjeli su, međutim, samo jednom (Buljubašić za 12-9) zatresti mrežu mađarskog vratara Viktora Nagyja, dovevši time čistu pobjedu u pitanje.

Mađari su 51 sekundu prije kraja utakmice imali napad za izjednačenje na 12-12 s dvama igračima više nakon što su isključeni Miho Bošković i Andro Bušlje. Njihov je udarac, međutim, završio u bloku, a Hrvatska je od tog trenutka, 36 sekundi prije kraja, uspjela zadržati loptu 30 sekundi te potom izdržati posljednji napad Mađara.

Rudićeva je momčad dominirala tijekom cijelog dvoboja, sve dok u završnici treće dionice igre nije suparniku dozvolila tri brza gola i priključak u utakmicu s 11-6 na 11-9. Vodili su aktualni europski prvaci tijekom dvoboja 3-0, 6-2 i 10-5.

Miho Bošković bio je nepogrešiv u napadačkom dijelu igre gađavši iz igre 3-3, a iz peterca 1-1. Dobar je bio i Ivan Buljubašić, koji je za tri gola potrošio četiri lopte. Po jedan su gol za Hrvatsku zabili Burić, Joković, Dobud, Bušlje i Sukno.

U mađarskim su redovima s trima golovima najbolji strijelci bili primorjaš Denes Varga i Peter Biros.

Peto mjesto na turniru pripalo je Španjolcima, a sedmo Crnogorcima. Finale u 15 sati igraju Srbija i Italija.

Vezane vijesti

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi puta je osvojila Svjetsku ligu svladavši u finalnom dvoboju u Almatyu Španjolsku boljim izvođenjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika