01.08.2011. / 13:28

Autor: Hina

Rasmussen: Nisu stečeni uvjeti za intervenciju NATO-a u Siriji

"Nisu se stekli uvjeti" za vojnu intervenciju u Siriji, rekao je glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, u razgovoru za francuski dnevni list Midi Libre objavljen u ponedjeljak.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh Rasmussen"Nisu se stekli uvjeti" za vojnu intervenciju u Siriji, rekao je glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, u razgovoru za francuski dnevni list Midi Libre objavljen u ponedjeljak.

"U Libiji vodimo operaciju na temelju UN-ova jasnog mandata. Imamo potporu zemalja u regiji. Ta se dva uvjeta nisu stekla u Siriji", rekao je Rasmussen, osudivši "nasilje sirijskih sigurnosnih snaga nad stanovnicima".

Kako navode aktivisti za ljudska prava, 136 osoba je ubijeno u nedjelju u Siriji, među kojima 100 u velikoj vojnoj ofenzivi na Hamu, pobunjenički grad u središtu zemlje, što je "jedan od najkrvavijih dana" od početka pobune sredinom ožujka.

Francuska i još tri zemlje (Velika Britanija, Njemačka i Portugal) su prije više tjedana podnijele prijedlog rezolucije u kojemu osuđuju represiju u Siriji i pozivaju na političke reforme, ali Kina i Rusija, stalne članice Vijeća sigurnosti, protive se donošenju teksta.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika